BoForum Mat/Bak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                


Liten ansjovispaj

 

Du behöver följande ingredienser till ca. 12 små pajer 6 personer

 

Till omelettsmeten

  • 2 dl riven Västerbotten ost

  • 6 st ägg

  • 2 dl vispgrädde

  • nypa salt

  • nymalen svartpeppar

 

Till fyllningen

  • 2 st små röda lökar

  • smör

  • 1 msk. hackad rosmarin helst färsk

  • 1 msk balsamvinäger

  • 125 gram ansjovis

 

Gör enligt följande

  • ugnen ska ha en temperatur av 200 grader

  • vispa ihop grädde, ost, salt och peppar

  • skala löken. Skiva den i små bitar

  • hetta upp lite smör i en stekpanna och stek löken med rosmarinen så löken blir glansig. Tillsätt sedan balsamvinägern och låt det koka in.

  • öppna ansjovisburken och häll spadet i omelettsmeten och vispa det med smeten

  • hacka fileérna och lägg dom på stekjärnet tillsammans med lökblandningen.

  • när ansjovisblandningen är upphettad lägger du sedan blandningen i botten på t.ex en muffinsform eller små pajformar. Fyll sedan till 2/3 formarna med omelettsmeten

  • grädda i ugnen i ca. 20 minuter tills pajerna fått en gyllenbrun färg.

  • lägg sedan den färdiga pajen på tallriken servera gärna med sallad
    och något hårt bröd.

 

Hoppas det smakar väl.